Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning? - Ipon

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

3 september 2021

Voor velen is het een dilemma: kiezen voor nieuwbouw of toch zelf renoveren. Een nieuwbouwwoning brengt een hele hoop voordelen met zich mee:

  • Isolatie & Energie

Nieuwbouw voldoet steeds aan strenge voorwaarden op vlak van isolatie, energiezuinigheid en ventilatie. Elk jaar worden de minimumeisen herbekeken en opgenomen in de bouwvergunningen. Op deze manier draagt de bouwsector een belangrijk steentje bij aan de klimaateisen. Voldoet de woning niet aan de gestelde maximumwaarden? Dan gelden fikse boetes. Daarnaast vertalen deze strikte minimumeisen zich ook in uw energierekening: hoe lager het E- en S-peil, hoe lager de energie – en gasfactuur!

  • Geen onverwachte kosten

Wanneer je beslist om een nieuwbouwwoning te kopen, wordt een vaste prijs afgesproken waar enkel in heel uitzonderlijke omstandigheden van afgeweken kan worden. Bovendien zijn ook de meerprijzen op voorhand bepaald. Je weet exact hoeveel je nieuwe woning zal kosten bij de start van de bouw. Bij een renovatieproject komen al te vaak onverwachte kosten of gebreken kijken, die je op voorhand niet kunt voorzien.

  • Geen stress

Naast het onverwachte kostenplaatje, kan ook de opvolging van een renovatieproject voor onverhoopte stress zorgen. Onverwachte problemen duiken vaak op uit het niets en je kan niet altijd alle vragen van de aannemer of projectleider beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat een renovatieproject vaak langer duurt dan verwacht, wat nog meer kosten met zich mee kan brengen.

Bij IPON NV worden de projecten van A tot Z opgevolgd. Zowel de projectleider als de werfcoördinator en de aannemers houden gedurende het hele proces alles in de gaten. Door ons uitgebreide netwerk vinden we voor elke uitdaging een oplossing.

  • Eigen stijl

Ook in nieuwbouw kan je verschillende woonstijlen vinden. Of je nu graag landelijk of eerder modern wil wonen, voor elke smaak is er wel iets te vinden. Bovendien voorziet onze vaste partner voor interieurafwerking een binnenhuisarchitect om je te adviseren bij de inrichting van jouw nieuwe woning.

Overtuigd? Neem dan snel contact op met ons verkoopteam. Zij gidsen je doorheen onze projecten en we gaan samen op zoek naar jouw droomwoning.

Op de hoogte blijven
van de laatste projecten?

Contact