Residentie Herehof - Ipon
Bekijk alle realisaties

Zonhoven

Residentie Herehof

Residentie Herehof, Zonhoven

Moderne Urban Villa als hoeksteen van een nieuwe wijk

Aan de Herestraat in Zonhoven realiseerde IPON een moderne Urban Villa, bestaande uit 8 units, die de toegang vormt tot verkaveling Klaphof.

Moderne urban villa's

conceptualisering

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en een teruggetrokken dakverdieping en omvat ruime, volledig uitgeruste appartementen met private buitenruimte in de vorm van een terras of tuin. 8 gezinnen vinden hier een thuis in een ruim 2- of 3-slaapkamerappartement. Qua indeling werd gekozen voor een open grondplan, waarbij de keuken, living en terras in elkaars verlengde liggen. Zo wordt de buitenruimte een deel van leefruimte wanneer de grote ruiten die zorgen voor maximale lichtinval opengeschoven worden.

Als baken voor het nieuwe, achtergelegen project Klaphof, vangt het gebouw het licht door middel van witte bepleistering en een bleke gevelsteen. Samen met de houten lamellen vullen deze verschillende materialen elkaar aan en vormen samen een modern en speels maar luchtig geheel.

 

Ligging

Randstedelijk gebied

De urban villa is gelegen aan de Herestraat in Zonhoven. Deze gemeenteweg geldt als een van de belangrijke assen in Zonhoven. Daarnaast biedt de ligging een vlotte verbinding naar de omliggende steden, Hasselt en Genk, via de N74.

De ligging vlakbij het lokale recreatiedomein biedt tal van sportieve mogelijkheden: de Zonhovense atletiekclub, het sportcentrum Basvelden en de lokale tennis – en voetbalclub voorzien in de nodige sportactiviteiten. Wie het liever rustiger aan doet vindt zijn gading vast wel in natuurdomein De Platwijers, Welleke of De Ballewijers, die zich allemaal op een boogscheut van dit mooie project bevinden.

Residentie Herehof bevindt zich verder maar een kilometer van het centrum van Zonhoven. Talloze handelszaken, restaurants en supermarkten zijn te voet bereikbaar. Ook de school is gemakkelijk met de fiets of te voet bereikbaar.

Ontdek onze gelijkaardige projecten

Op de hoogte blijven
van de laatste projecten?

Contact