Een uniek gevelaccent in hout voor dat tikkeltje meer - Ipon

Een uniek gevelaccent in hout voor dat tikkeltje meer

2 juni 2020

Onze jaren ervaring met het ontwikkelen van buurten en woningen heeft ons geleerd dat een woning soms net dat tikkeltje meer nodig heeft. We zorgen daar vaak voor in de vorm van een gevelaccent: speciaal gevelmetselwerk, een speelse combinatie van ramen of een accent in hout.

Wanneer we werken met houten gevelaccenten, is dat vaak Padoekhout. Padoek is en stevige en duurzame houtsoort, die een natuurlijk vergrijzingsproces kent dat mooi aansluit bij elke gevelsteen. Bovendien blijft de nerfstructuur van Padoek steeds mooi aanwezig, ook na het verkleuren.

Een andere houtsoort die vaak terugkomt in onze ontwerpen is Afromosia. Net zoals Padoek is deze Afrikaanse houtsoort warm van kleur en kent deze een natuurlijk vergrijzingsproces met een bijzondere textuur van vlammen en nerven.

Belangrijk bij buitengebruik van hout zijn duurzaamheid, weersbestendigheid en vormstabiliteit. De gebruikte houtsoorten scoren dan ook steeds heel hoog op deze criteria. Daarnaast zijn ze onderhoudsvriendelijk: dankzij de natuurlijke vergrijzing hebben ze weinig tot geen voedende behandelingen nodig.

Op de hoogte blijven
van de laatste projecten?

Contact